BBB 2012  ©   

Start.
Leden.
Foto's.
Agenda.
Contact.
Ontstaan.
Gastenboek.
Start.
Leden.
Foto's.
Agenda.
Contact.
Ontstaan.
Gastenboek.

De” Baerke’s “zijn een kapel die bestaat uit 19 muzikanten die voor de gezelligheid en plezier samen muziek maken.

“Baerke's Bloe Bend ”uit Roermond is opgericht in 1982 en is ontstaan op initiatief van enkele muzikanten die nog steeds actief zijn binnen de "Bend". Zij waren van mening dat er toen te weinig levende muziek was in de buitenwijken van Roermond. Onder de naam "Euver de Breer" werd er gestart. Vele van de leden konden in eerste instantie nog geen noot lezen en werd er dus op nummers gespeeld. "Vader Jacob" en "Er staat een paard in de gang" waren de eerste deuntjes die we konden spelen.

In de loop van de jaren is het muzikale niveau gestegen. Ons repertoire varieert van schlagers als "Ein Festival der Liebe" tot walsen en  ook populaire nummers zoals "Proud Marie" , "St Louise blues " en evergreens zoals "Viva Las Vegas ". Uiteraard horen hierbij ook de nodige carnavals nummers .”Baerke's Bloe Bend “verzorgt optredens op de meest uitlopende evenementen. zowel binnen als buiten het carnavalsseizoen.

Op menig Frushoppen, feestavond, braderie, receptie, prinsen-matinee of buitengebeuren gaven de "Baerke's" al acte de présence. Zo waren onze klanken al eerder te horen op diverse plaatsen in Duitsland en België en zelfs in Spanje heeft men al enkele keren kennis mogen maken met onze muziek. Tijdens onze optredens wordt veelal in gespeeld op wat het publiek leuk vindt. De reacties van de mensen bepalen dus voor een groot deel ons optreden.